Club de lectura d'adults

Què és el club de lectura?

Són trobades que fem cada segon divendres de mes, a 2/4 de 9 del vespre, per comentar el llibre que prèviament hem escollit i hem llegit. En algunes ocasions hem pogut comptar amb la presència de l'autor, cosa que converteix la sessió en una experiència encara més enriquidora. 

Venir a una sessió no implica haver de venir a totes, però una vegada t'hagis apuntat rebràs tots els avisos: properes lectures, curiositats, etc.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera. Les trobades són obertes a tothom, independentment que s'hagi llegit el llibre o no, s'hagi agafat en préstec o no, etc. Veniu i proveu-ho!

Lectures

Pell de Préssec

Autor
Carme Agustench

L'Emília cus el vestit que ha d'estrenar a la festa major. I somia. El Lluís també somia, però amb els peus clavats a terra, la terra «aspra i seca» que entoma els silencis entre els membres d'una mateixa família. La vida al mas, aparentment senzilla, amaga tot un entramat de passions, enveges i gelosies que, lentament però inexorable, abocaran l'Emília a la tragèdia, al mas i més enllà del mas. Pares, mares, fills i néts.

Sessió
divendres, 13-05-2022 / 19:30
Guia de lectura

Tres hiverns a Londres

Autor
Fúlvia Nicolàs

Tres hiverns a Londres és la història d'una carta perduda, la carta que hauria pogut canviar tota una vida. És la història de qui la rep, l'Anita: una jove infermera que ha emigrat a Londres fugint de la por i les misèries de la Barcelona dels cinquanta. És la història de la seva família, desmanegada per la guerra i la pobresa; la de les seves germanes i amigues, companyes de viatge; la del Saint Olave's, l'hospital de barri on es fa gran. I és la història del primer amor, que li deixarà empremta per sempre i que allargarà, en la fantasia, fins a la vellesa.

Sessió
divendres, 08-04-2022 / 19:30
Guia de lectura

La Teranyina

Autor
Jaume Cabré

La Teranyina se situa a la ciutat de Feixes (nom imaginari que l'autor fa servir per referir-se a Terrassa) en el marc implícit de la Setmana Tràgica. La trama se centra en les intrigues familiars per aconseguir el poder sobre una empresa tèxtil.

Sessió
divendres, 11-03-2022 / 19:30
Guia de lectura

La Dama de Piques

Autor
Aleksandr Puixkin

Entre el conte fantàstic, en la línia d'E. T. A. Hoffmann, i el conte realista, crític amb un cert romanticisme i sovint no mancat d'ironia, Puixkin ens ofereix en aquests relats una mostra ben palpable de la seva traça a l'hora de construir personatges amb eficàcia i brevetat i de bastir històries sorprenents amb el llenguatge precís, clar i senzill que el va fer famós.

Sessió
divendres, 04-02-2022 / 19:30
Guia de lectura

La força d'un destí

Autor
Martí Gironell

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon.

Sessió
divendres, 10-12-2021 / 19:30
Guia de lectura

Dublinesos

Autor
James Joyce

"Dublinesos" és un recull de 15 relats curts de James Joyce que va ser publicat per primera vegada el 1914. Constitueixen una descripció naturalista de la vida de la classe mitjana irlandesa a la ciutat de Dublín i als seus voltants durant els primers anys del segle XX.

Sessió
divendres, 19-11-2021 / 19:30
Guia de lectura

Llibre de cavalleries

Autor
Joan Perucho

Publicada per primer cop l'any 1957. Llibre de cavalleries és la primera novel·la de Joan Perucho. Una obra rodona que prefigura les dèries de l'autor i ofereix una mostra exquisida del seu estil

Sessió
divendres, 15-10-2021 / 20:00
Guia de lectura

La Senyora Stendhal

Autor
Rafel Nadal

Quan l’últim dia de la guerra una bala sega la vida de la Rossa en un tiroteig a la plaça de Sant Pere de Girona, el destí d’en Lluc queda lligat per sempre al de la senyora Stendhal, que el criarà com si fos fill seu. La força de la mare adoptiva, la rebel·lia del jove Dani i la saviesa de l’avi Dídac acompanyaran la mirada innocent del nen per un paisatge carregat d’emocions i de promeses. Fins que toparà amb l’ànsia de revenja dels vencedors decidits a passar comptes.

Sessió
divendres, 24-09-2021 / 20:00
Guia de lectura

Amb ulls americans

Autor
Carme Riera

A partir de l'experiència del periodista americà George Mac Gregor, Carme Riera construeix un relat fresc, actual i divertit sobre la societat catalana. Fa pocs anys George Mac Gregor va topar per atzar amb un seguici de l'alcalde de Barcelona que s'havia desplaçat a Nova York. Gràcies a les habilitats del periodista, la delegació catalana va aconseguir salvar una situació delicada, cosa que li va valdre la promesa d'una beca per fer una estada a Catalunya.

Sessió
divendres, 09-07-2021 / 20:00
Guia de lectura

L'Emperadriu del Paral·lel

Autor
Lluïsa Cunillé

Pocs mesos abans que es proclami la Segona República, Barcelona plora la seva artista més estimada i aclamada: Palmira Picard. Mentre la gran avinguda de l'oci barceloní es troba de dol, l'efervescència nocturna ha convocat al bar La Tranquil·litat tota mena d'artesans de l'escenari, pensadors llibertaris, escriptors bohemis i altres agitadors heterodoxos, que s'embriagaran a la salut i memòria de la gran celebritat.

Sessió
divendres, 04-06-2021 / 20:00