Club de lectura d'adults

Què és el club de lectura?

Són trobades que fem cada segon divendres de mes, a 2/4 de 8 del vespre, per comentar el llibre que prèviament hem escollit i hem llegit. En algunes ocasions hem pogut comptar amb la presència de l'autor, cosa que converteix la sessió en una experiència encara més enriquidora. 

Venir a una sessió no implica haver de venir a totes, però una vegada t'hagis apuntat rebràs tots els avisos: properes lectures, curiositats, etc.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera. Les trobades són obertes a tothom, independentment que s'hagi llegit el llibre o no, s'hagi agafat en préstec o no, etc. Veniu i proveu-ho!

Lectures

Club de Lectura Adults

La Nevada del Cucut

Autor
Blanca Busquets

Aquest divendres 15 de Setembre a les 19.30h a la sala de lectura de la biblioteca, farem tertúlia per parlar de "La Nevada del Cucut" de Blanca Busquets

 

Sessió
divendres, 10-11-2023 / 19:30

La llei de l'hivern

Autor
Gemma Ventura

Una noia vetlla el seu avi, i en la solitud absoluta té dues grans companyies: la de la memòria i la de la imaginació. Mentre els cirerers es despullen, la llei de l’hivern s’imposa recordant-nos que per renéixer cal deixar anar.

Amb un aire intimista i màgic, aquesta novel·la fa visible l’invisible: les persones que no hi són però que ens guien a cau d’orella, l’amor que fem existir quan necessitem que existeixi i la forma com suplim cada absència.

Sessió
divendres, 21-07-2023 / 19:30
Guia de lectura

Hamnet

Autor
Maggie O'Farrell

Un dia d’estiu de l’any 1596, una nena de Stratford-upon-Avon, un poble a prop de Londres, torna de l’escola cansada, amb febre, mal de cap i poques ganes de jugar amb el seu germà bessó, el Hamnet. Angoixat, ell busca per tota la casa algú que pugui ajudar-los, però no hi troba ningú. La mare, un esperit lliure i excèntric, és a més d’un quilòmetre de distància, al jardí on cultiva plantes medicinals, vigilant els ruscos d’abelles. El pare és a Londres, treballant al teatre, i la germana gran i l’àvia han anat al poble a comprar.

Sessió
divendres, 16-06-2023 / 19:30
Guia de lectura

Dones valentes

Autor
Txell Feixas

En aquesta regió hi ha una revolució en marxa, persistent i determinada com cap altra: comença just quan neix una nena, i continua en la seva infantesa, joventut, plenitud i vellesa. És la revolució de les dones. La seva és una lluita sense treva ni final contra el patriarcat secular que domina la política, la cultura i la societat.

Sessió
divendres, 19-05-2023 / 19:30
Guia de lectura

Mil sols esplèndids

Autor
Khaled Hosseini

Mil sols esplèndids és l’excepcional història d’una amistat i d’un amor indestructibles durant tres dècades de la història de l’Afganistan. Un extraordinari relat de la vida de dues generacions unides tràgicament per la guerra, de l’amistat entre dues dones, la Mariam i la Laila, i d’un amor que sobreviu a totes les adversitats. Amb la invasió soviètica, la guerra, els talibans i l’arribada dels nord-americans com a teló de fons. I la seva lluita per trobar la felicitat, per sobreviure.

Sessió
divendres, 14-04-2023 / 19:30
Guia de lectura

La vida al davant

Autor
Romain Gary

La vida al davant és la tendra història dels marginats explicada a través dels ulls de Momo, un nen àrab que viu a la pensió de la senyora Rosa, una vella exprostituta jueva, supervivent d'Auschwitz, que acull fills esgarriats en un suburbi de París. Romain Gary ens descriu un sòrdid mosaic humà on Momo fa el seu aprenentatge vital. Amb el seu registre adolescent denuncia el racisme i el materialisme i fa una reflexió sobre la vellesa, la soledat, l'eutanàsia. "La vida al davant", que va guanyar el premi Goncourt, sorprèn per la seva actualitat, plena d'ironia, ingenuïtat i amor.

Sessió
divendres, 10-03-2023 / 19:30
Guia de lectura

Vilaniu

Autor
Narcís Oller

La lectura de "Vilaniu" ens pot oferir diversos nivells de gaudi. Tant si hi busquem el fris dels costums d'una època, com si ens serveix per pensar com han canviat les coses en un mateix espai que encara podem reconèixer. Tant si hi busquem la vibració interna de les passions que somouen els personatges, com si ens fascina la descripció d'una natura que, malgrat tot, sobreviu als afanys destructors de les persones. O si hi busquem les millors pàgines escrites sobre els castells, o una prosa sòlida, capaç d'evocar sensacions i impressions.

Sessió
divendres, 17-02-2023 / 19:30
Guia de lectura

Les dones de la Principal

Autor
Lluís Llach

Maria Roderich (la Vella), Maria Magí (la Senyora) i Maria Costa són les tres dones que, al llarg de quasi un segle, han regentat la Principal, el casal més assenyalat del poblet de Pous, al cor de la comarca vinatera de l'Abadia. Elles tres, àvia, mare i filla, han fet prosperar les vinyes, després del desastre de la fil·loxera, a través d’un seguit de transformacions que consoliden el negoci del vi.

Sessió
divendres, 13-01-2023 / 19:30

L'anomalia

Autor
Hervé Le Tellier

El 10 de març de 2021 els 243 passatgers d'un avió procedent de París aterren a Nova York després de travessar una tempesta terrible durant el vol. Ja a terra, cada un segueix amb la seva vida. Tres mesos més tard, contra tota lògica, un avió idèntic, amb els mateixos passatgers i el mateix equip de vol, apareix en el cel de Nova York.

Sessió
divendres, 16-12-2022 / 19:30
Guia de lectura

Nosaltres, els valencians

Autor
Joan Fuster

Nosaltres, els valencians és una de les obres més ambicioses de Joan Fuster, plena d’implicacions socials i polítiques, que expressen el seu ideari personal i el dels sectors en què ha influït. Fou premiada amb la vuitena Lletra d'Or i la seva projecció ciutadana fou enorme: es pot parlar d’un País Valencià d'abans i després de Nosaltres, els valencians.

Sessió
divendres, 11-11-2022 / 19:30
Guia de lectura