Club de lectura d'adults

Què és el club de lectura?

Són trobades que fem cada segon divendres de mes, a 2/4 de 8 del vespre, per comentar el llibre que prèviament hem escollit i hem llegit. En algunes ocasions hem pogut comptar amb la presència de l'autor, cosa que converteix la sessió en una experiència encara més enriquidora. 

Venir a una sessió no implica haver de venir a totes, però una vegada t'hagis apuntat rebràs tots els avisos: properes lectures, curiositats, etc.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera. Les trobades són obertes a tothom, independentment que s'hagi llegit el llibre o no, s'hagi agafat en préstec o no, etc. Veniu i proveu-ho!

Lectures

Nosaltres, els valencians

Autor
Joan Fuster

Nosaltres, els valencians és una de les obres més ambicioses de Joan Fuster, plena d’implicacions socials i polítiques, que expressen el seu ideari personal i el dels sectors en què ha influït. Fou premiada amb la vuitena Lletra d'Or i la seva projecció ciutadana fou enorme: es pot parlar d’un País Valencià d'abans i després de Nosaltres, els valencians.

Sessió
divendres, 11-11-2022 / 19:30
Guia de lectura

El llibre dels miralls

Autor
Eugen Ovidiu Chirovici

La memòria és l'ara més perillosa de totes...La veritat d'un home és la mentida d'un altre home. Princeton, 1987. El reconegut professor de psicologia Joseph Wieder és assassinat brutalment.   Nova York, vint-i-cinc anys més tard. L'agent literari Peter Katz rep un manuscrit. O es tracta d'una confessió?

Sessió
divendres, 14-10-2022 / 19:30
Guia de lectura

El camí de les aigües

Autor
Carme Martí

Un cant a la cuina feta amb amor i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Recepta a recepta, vivència a vivència, El camí de les Aigües ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la memorable que ens descobreix la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX a partir de la mirada de la Laura en l’actualitat.

Sessió
divendres, 23-09-2022 / 19:30
Guia de lectura

Les dones sàvies de la muntanya

Autor
David Martí

Enmig d’un paisatge envoltat de muntanyes, aquestes dones valentes i intrèpides van decidir emprendre un llarguíssim viatge a peu fins a terres catalanes remotes, carregades de plantes remeieres i altres productes naturals per vendre i així guanyar un sobresou per a les seves famílies. Se les coneixia com les trementinaires perquè la trementina, una resina que s’extreu del pi roig i combat amb eficàcia el dolor, les va fer molt populars. 

Sessió
divendres, 15-07-2022 / 19:30

Gina

Autor
Maria Climent

La veu de Gina és intel·ligent, divertida i càlida, desacomplexada i directa, molt autèntica, i ens parla d'amor i de sexe, d'amistats infrangibles, de malaltia i de dolor, del desig desesperat de ser mare, de persones amb qui es creua, del perquè de les coses i del sentit de la vida.

Sessió
divendres, 10-06-2022 / 19:30
Guia de lectura

Pell de Préssec

Autor
Carme Agustench

L'Emília cus el vestit que ha d'estrenar a la festa major. I somia. El Lluís també somia, però amb els peus clavats a terra, la terra «aspra i seca» que entoma els silencis entre els membres d'una mateixa família. La vida al mas, aparentment senzilla, amaga tot un entramat de passions, enveges i gelosies que, lentament però inexorable, abocaran l'Emília a la tragèdia, al mas i més enllà del mas. Pares, mares, fills i néts.

Sessió
divendres, 13-05-2022 / 19:30
Guia de lectura

Tres hiverns a Londres

Autor
Fúlvia Nicolàs

Tres hiverns a Londres és la història d'una carta perduda, la carta que hauria pogut canviar tota una vida. És la història de qui la rep, l'Anita: una jove infermera que ha emigrat a Londres fugint de la por i les misèries de la Barcelona dels cinquanta. És la història de la seva família, desmanegada per la guerra i la pobresa; la de les seves germanes i amigues, companyes de viatge; la del Saint Olave's, l'hospital de barri on es fa gran. I és la història del primer amor, que li deixarà empremta per sempre i que allargarà, en la fantasia, fins a la vellesa.

Sessió
divendres, 08-04-2022 / 19:30
Guia de lectura

La Teranyina

Autor
Jaume Cabré

La Teranyina se situa a la ciutat de Feixes (nom imaginari que l'autor fa servir per referir-se a Terrassa) en el marc implícit de la Setmana Tràgica. La trama se centra en les intrigues familiars per aconseguir el poder sobre una empresa tèxtil.

Sessió
divendres, 11-03-2022 / 19:30
Guia de lectura

La Dama de Piques

Autor
Aleksandr Puixkin

Entre el conte fantàstic, en la línia d'E. T. A. Hoffmann, i el conte realista, crític amb un cert romanticisme i sovint no mancat d'ironia, Puixkin ens ofereix en aquests relats una mostra ben palpable de la seva traça a l'hora de construir personatges amb eficàcia i brevetat i de bastir històries sorprenents amb el llenguatge precís, clar i senzill que el va fer famós.

Sessió
divendres, 04-02-2022 / 19:30
Guia de lectura

La força d'un destí

Autor
Martí Gironell

Amb vint-i-un anys, Ceferino Carrión fuig de l’Espanya franquista, grisa i asfixiant, buscant aires nous. Després d’intentar-ho diverses vegades aconsegueix embarcar a bord d’un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units, per fer realitat el seu somni. A Nova York canviarà d’identitat i es convertirà en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon.

Sessió
divendres, 10-12-2021 / 19:30
Guia de lectura