Club de lectura d'adults

Què és el club de lectura?

Són trobades que fem cada segon divendres de mes, a 2/4 de 9 del vespre, per comentar el llibre que prèviament hem escollit i hem llegit. En algunes ocasions hem pogut comptar amb la presència de l'autor, cosa que converteix la sessió en una experiència encara més enriquidora. 

Venir a una sessió no implica haver de venir a totes, però una vegada t'hagis apuntat rebràs tots els avisos: properes lectures, curiositats, etc.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera. Les trobades són obertes a tothom, independentment que s'hagi llegit el llibre o no, s'hagi agafat en préstec o no, etc. Veniu i proveu-ho!

Lectures

Les històries naturals

Autor
Joan Perucho

Les històries naturals és una novel·la de fantasia històrica ambientada durant la primera guerra carlina. La història apareix sota l'atenta mirada d'Antoni de Montpalau, que té com a missió la crida i cerca de l'ésser sobrenatural, el vampir, que amenaça Pratdip.

Sessió
divendres, 11-12-2020 / 20:00
Guia de lectura

La filla de la tempesta

Autor
Santi Baró

Una història de supervivència als anys 60 enmig de fàbriques, cases benestants, barriades marginals i amb el marc de fons d’un fet tràgic del passat recent, la cèlebre riuada que el 1962 va arrasar el Vallès Occidental i que malauradament va canviar per sempre les il·lusions de la gent. El dolor de la pèrdua doncs, és irreparable

Sessió
divendres, 20-11-2020 / 20:00
Guia de lectura

Stoner

Autor
John Edward Williams

Stoner (1965) explica la història de William Stoner, un jove virtuós i discret, fill d'uns camperols de Missouri, que amb gran esforç dels seus pares és enviat a la Facultat d'Agricultura.Aviat, però, s'adona que la seva verdadera vocació són les lletres. Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor.

Sessió
divendres, 16-10-2020 / 20:00
Guia de lectura

Una mena de culpa

Autor
Daniel Recasens

A mitjan noranta, tres amics d’infància es retroben a Londres després d’un llarg període de silenci. Es reprèn tot un triangle d’emocions, de silencis i veritats a mitges que pensaven que havien deixat enrere, especialment amb la inclusió al cercle de la promesa d’un i la companya d’un altre. Tots ells arrosseguen una culpa que no han acabat de pair, que no saben defugir i que, en certa manera, és el fil que els uneix.

Sessió
divendres, 18-09-2020 / 20:00
Guia de lectura

Simó Salvador, d'acòlit Papal a Bisbe de Barcelona

Autor
Jordi Morelló

Aquesta obra, és una biografia d'un personatge selvatà insigne, un home d'Església, un personatge present a la memòria col·lectiva dels selvatans i selvatanes. El descobriment d'una còpia del testament de Simó Salvador, ha estat el catalitzador perquè Morelló analitzés novament la trajectòria vital d'aquest eclesiàstic del segle XV.

Sessió
divendres, 17-07-2020 / 20:00

Llibres durant el confinament

Autor
Lectors i Lectores del Club

Degut a la situació d'excepcionalitat que hem estat vivint aquests darrers mesos, i tenint en compte que ens trobem dins del període de desconfinament, del qual ja es poden iniciar retrobades en grup, sempre i quan seguim, les mesures de seguretat establertes per sanitat. Ens retrobem en una sessió de Club de Lectura ben especial. Podrem posar en comú aquells llibres que hem llegit durant el confinament, i així entre tots ens recomanem llibres i autors. S'ha de confirmar assistència. 

Sessió
divendres, 19-06-2020 / 20:00

Diamants i culs de got

Autor
Joana Raspall

Ni novel·la, ni documental històric; unes falses memòries que relaten fidelment unes realitats ben vives del segle XX, tan convuls, en què ens va tocar viure. Una novel·la basada en vivències del temps de la guerra.

Sessió
divendres, 20-03-2020 / 20:00
Guia de lectura

La força del vent

Autor
Marta Magrinyà

A Reus, l’any 1958, la majoria de persones estan sotmeses a un vida grisa i imposada. Les tensions d’una societat injusta, plena de ferides, queden ocultes sota una falsa aparença d’ordre i resignació. A la corredoria de fruita seca dels Jansana, les circumstàncies no són diferents. La Dela Pons fa dos anys que hi treballa com a meritòria. La seva mare es va fugar amb un desconegut i la va convertir, a ella, en una empestada.

Sessió
divendres, 21-02-2020 / 20:00
Guia de lectura

El silenci de Vallbona

Autor
Teresa Duch

La matinada de Dijous Sant, dues monges apareixen mortes al Monestir de Vallbona. La Mimí Vidal, de momento ha de renunciar a les seves vacances per posar-se a investigar els crims I mirar de descobrir l'assassí. Des de fa cinc mesos realitza les pràctiques de Criminologia al costat de l'inspector Miró, el qual qualificarà el cas com el més difícil a què ha hagut de fer front al llarg del seu dilatat historial.

 

Sessió
divendres, 17-01-2020 / 20:00
Guia de lectura

Petons de diumenge

Autor
Sílvia Soler

La protagonista, Valèria Isern, una dona lluitadora i un xic rebel per als temps que li van tocar viure. Ens narra la història de la seva vida ara que és adulta. Aconsegueix anar a la universitat i estudiar arqueologia, casar-se i tenir una família amb l’home que ella estima malgrat que en aquella època els pares encara escollissin els marits per a les seves filles.

Sessió
divendres, 13-12-2019 / 20:00
Guia de lectura