Club de lectura infantil

Com funciona?

El club de lectura infantil és una trobada periòdica per comentar la lectura proposada i fer-ne activitats i manualitats relacionades amb el llibre.

En aquest cas, es proposen lectures cada mes per tres clubs en funció de l'edat i el nivell de lectura dels infants:

  • Club de lectura Verd: Adreçat a infants a partir de 6 o 7 anys que s'inicien en la lectura.
  • Club de lectura Taronja: Adreçat a infants a partir de 8 a 9 anys 
  • Club de lectura Vermell: Adreçat a lectors de 10 anys amb un nivell avançat.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera.

Veniu i proveu-ho! és totalment gratuït! Inscripcions AQUÍ

Lectures

L'anell de la Nur

Autor
Marta Jarque

La Nur ha perdut al jardí l'anell que li va regalar l'àvia. Trobar-lo serà més difícil del que es pensa perquè el jardí és ple d'animals encuriosits. Podrà recuperar-lo?

Sessió
dilluns, 24-05-2021 / 17:30

LA CRIDA DEL LLIBRE DE BAMBÚ

Autor
Joaquim Pastor

Lu Xun té onze anys, no va a l'escola i viu amb el seu avi, que li ensenya l'art de la cal·ligrafia. Després que el seu avi sigui capturat per a treballar a la Gran Muralla Xinesa, Lu Xun haurà de vèncer multitud de perills per tornar-lo a veure. Una novel·la sobre la màgia de l'escriptura ambientada en temps de la dinastia Qin.

Sessió
dilluns, 24-05-2021 / 17:30

La Bruna i el bloc B

Autor
Enrich María

Una mosca pot aconseguir que un jove pastisser no faci tard a la feina? I que unes estudiants es preparin un examen sense distreure's? Una mosca qualsevol potser no, però la Bruna, la protagonista d'aquest llibre, és capaç d'això i de moltes coses més. Perquè la Bruna és una mosca inquieta i xafardera a qui li encanta ficar-se pertot arreu i que sempre acaba passant alguna aventura amb els veïns del bloc B, els seus veïns preferits.

Sessió
dilluns, 24-05-2021 / 17:30

La Laia i el vent

Autor
Nathalie Pons

Grup vermell: Lectures llargues i amb grans reflexions.

La Laia tenia un do especial: sabia escoltar. I així va ser com un bon dia, mentre passejava arran de mar, va sentir com una veu sibilant li xiulava històries a cau d'orella. Des d'aquell dia, sempre que feia vent, tant si era estiu, com hivern, com tardor, com primavera, agafava la seva bicicleta i anava a la platja a parlar amb el seu amic.

Sessió
dilluns, 23-11-2020 / 17:40

La bruixa Conxorxa

Autor
Marta Romera

Grup Taronja: Les pàgines tenen força lletra, tot i que aquesta és força gran i l'acompanyen moltes il·lustracions

Sessió
dilluns, 23-11-2020 / 17:35

Tupi a la banyera

Autor
Mercè Aranega

Grup Blau: Es tracta del grup inicial, on comencen a familiaritzar-se amb les lletres i paraules. Així la lletra és de pal i l'acompanyen pictogrames.

En Tupi viu en un món envoltat de coses i objetes dels quals encara no sap el nom. Aprèn a través de les imatges a anomenar cada pictograma que apareix a les pàgines d’aquest divertit llibre.

Sessió
dilluns, 23-11-2020 / 17:30

Sorra a les sabates

Autor
Pep Molist

Grup Verd: Iniciem les primeres lectures amb lletra lligada i d'impremta.

La Maria vol descobrir la manera d'endinsar-se en un llibre. Finalment, se n'adona que només ho podrà aconseguir si el llegeix.

Sessió
dilluns, 23-11-2020 / 17:30

El vol de l'oreneta

Autor
David Cirici

Un bon dia en Seydou, fa una cosa gairebé impossible: es cola en un avió i se'n torna a l'Àfrica. Però no ho fa perquè no estigui bé a Barcelona, amb els seus pares adoptius. Ho fa perquè l'Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure. I que el vol veure de veritat. Per què li demana que hi vagi, l'Amina? Aleshores per a en Seydou comença una gran aventura. Un viatge en solitari pel seu país, Mali, que li farà viure moltes emocions. I que l'enriquirà i el farà gran.

Sessió
dilluns, 24-02-2020 / 17:15

Les fades són calbes

Autor
Cinta Arasa

«Les fades són calbes!» crida un dia la Valèria a l’escola. Vol defensar-se i defensar la seva mare. A partir de llavors les dues juguen a inventar-se una història de fades, desitjos i encanteris perquè la malaltia que pateix la mare no converteixi cada dia en un dia trist. Potser sí que les fades existeixen… La Cinta Arasa ha teixit una història de superació, tendra i divertida alhora, que de segur llegireu amb un somriure.

Sessió
dilluns, 27-01-2020 / 17:15

El petit príncep

Autor
Antoine de Saint-Exupéry

La història narra la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l'adult. El llibre està il·lustrat amb dibuixos del mateix autor, que formen part de la narració i que són tant o més coneguts que el conte. Cada capítol relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans». Cadascuna d'aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria. 

Sessió
dilluns, 16-12-2019 / 17:15