Club de lectura d'adults

Què és el club de lectura?

Són trobades que fem cada segon divendres de mes, a 2/4 de 9 del vespre, per comentar el llibre que prèviament hem escollit i hem llegit. En algunes ocasions hem pogut comptar amb la presència de l'autor, cosa que converteix la sessió en una experiència encara més enriquidora. 

Venir a una sessió no implica haver de venir a totes, però una vegada t'hagis apuntat rebràs tots els avisos: properes lectures, curiositats, etc.

A partir de cada sessió ja es pot agafar (en qualsevol moment) l'exemplar de la propera. Les trobades són obertes a tothom, independentment que s'hagi llegit el llibre o no, s'hagi agafat en préstec o no, etc. Veniu i proveu-ho!

Lectures

Acte de violència

Autor
Manuel de Pedrolo

Narrada amb la força i l’astúcia d’una de les veus cabdals de la literatura catalana del segle XX, Acte de violència ens situa davant d’un poderós interrogant: què passaria si suméssim forces en una vaga col·lectiva i indefinida? La resposta és un dels llibres més representatius i celebrats de Manuel de Pedrolo. Una novel·la en què aquest aspirant a utopies ens parla de resistència i opressió, de solidaritat i violència, d’implicació i indiferència.

Sessió
divendres, 18-10-2019 / 20:00
Guia de lectura

Sortir a robar cavalls

Autor
Per Petterson
La novel·la retrata dos moments en la vida del protagonista, en Trond. Per una banda, la història ens situa al 1999, quan té 67 anys i ha decidit recloure's en una allunyada cabana a la muntanya, buscant la solitud. I per altra banda, en la seva adolescència, la etapa més important de la seva vida i en què tot va canviar. Rememora les escenes d'amistat, les desgràcies esfereïdores, la bellesa que el corprèn, el malestar dels adults, i tot això en el moment en el que el país oferia una resistència clandestina a l'ocupació nazi a la segona guerra mundial.
Sessió
divendres, 20-09-2019 / 20:00
Guia de lectura

Feliçment, jo sóc una dona

Autor
Maria Aurèlia Capmany

És una novel·la de denúncia que marca una clara inflexió en la narrativa de Capmany vers un feminisme conscient que té també un vessant literari. L'obra és una amalgama de materials narratius en què Capmany barreja els gèneres literaris i n'explora els mateixos límits en un intent de donar resposta als problemes que arrossegava la novel·la catalana des de principis de segle XX.

Sessió
divendres, 19-07-2019 / 20:00
Guia de lectura

Les Closes

Autor
Mª Àngels Anglada

Es tracta d'un relat tendre i apassionat, lúcid i emotiu d'un lloc (l'Empordà) i d'un temps (els últims dies del regant d'Isabel II) mitjançant un testimoni que combina la primera persona de les fonts orals amb l'objectivitat aparent dels documents escrits, activitat a partir d'una decidida voluntat de salvació de la memòria i amarat d'intel·ligència i capacitat de meravella i seducció.

Sessió
divendres, 07-06-2019 / 20:00
Guia de lectura

La biblioteca dels llibres rebutjats

Autor
David Foenkinos

En un poblet de la Bretanya francesa, un bibliotecari decideix recollir tots els llibres refusats pels editors. Posa anuncis a les revistes literàries i en pocs anys reuneix prop d'un miler de manuscrits.Amb una trama plena de suspens, i una vena fantasiosa i sentimental, marca Foenkinos, aquesta comèdia-thriller és la prova que una novel·la pot commoure els lectors.Una novel·la sobre llibres i escriptura que agradarà a tota mena de lectors. 

Sessió
divendres, 15-02-2019 / 20:00

La filla del capità Groc

Autor
Víctor Amela

Aquest és un llibre que parla de la guerra, concretament de la lluita acarnissada entre els carlins i els isabelins. Uns, partidaris del rei Carles, i els altres de la nena-reina Isabel. Uns, els primers, defensors a ultrança de l’Església i del Rei, i els altres, també anomenats liberalistes, defensors de la reina i d’enderrocar els vells costums, que consideren obstacles per al progrés.

Sessió
divendres, 18-01-2019 / 20:00
Guia de lectura

Pedra de tartera

Autor
Maria Barbal

Pedra de tartera explica en primera persona la vida d’una dona, Conxa, que, ja gran i lluny dels paratges que la van veure néixer i on ha passat la major part de la seva vida, refà la seva trajectòria vital en una mena de memòries que recullen, en tres parts, tres estadis vitals de la protagonista.

Sessió
dissabte, 11-11-2017 / 12:00

Llum antiga

Autor
John Banville

Llum antiga narra la història d’Alexander Cleave, un vell actor de teatre que fa memòria dels millors anys de la seva vida en recordar l’idil·li fugaç que va mantenir, quan era adolescent, amb la mare del seu amic a la Irlanda dels anys 50.

John Banville ha  estat guardonat amb importants premis com el Premi Booker amb El mar l’any 2005 i  el Premi Franz Kafka l’any 2011 considerat per molts com l’avantsala del premi Nobel.

Sessió
divendres, 13-10-2017 / 19:00

Un film (3000 metres)

Autor
Víctor Català (Caterina Albert)

La història gira al voltant de Nonat Ventura, fill bastard, abandonat en l'hospici d'on sortirà amb l'ambició de reparar el greuge que li ha provocat el destí. Ventura es convertirà en el lladre més famós i refinat de Barcelona, conegut com el "Senyoret". A través de les aventures del protagonista, Víctor Català mostra un món de proxenetes i prostitutes, de marits i dones i d'assassins i víctimes.

Sessió
divendres, 08-09-2017 / 19:00