eBiblio, un nou sistema de llibre electrònic a les biblioteques

El nou servei de préstec de llibre electrònic a les biblioteques que compta amb una col·lecció inicial de més de 1.900 títols d'obres de ficció i no ficció de diferents gèneres i temàtiques, amb fons en català i castellà i 41.730 llicències. El préstec està disponible per a tots els ciutadans de Catalunya que disposin del carnet d'una biblioteca pública.

eBiblio Catalunya ofereix als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques: obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre, i obres de no ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc. 

Per fer ús d'eBiblio Catalunya només cal disposar del carnet d'usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. El carnet es pot demanar a qualsevol biblioteca. Per accedir a eBiblio, l'adreça electrònica de l'usuari haurà de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud. Un cop un usuari demani un llibre digital en préstec, disposarà de 21 dies per llegir-lo. 

  • Es poden agafar, simultàniament, 2 documents en préstec durant 21 dies
  • 1 renovació per document 3 dies abans del venciment del préstec, sempre que no tingui cap reserva
  • 2 reserves. Quan el document estigui disponible es rebrà un avís via e-mail i es disposarà de 48h per fer el préstec. Si passades les 48h no es fa el préstec es perdrà la reserva

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres:

  • Mitjançant la reproducció en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador d'un ordinador personal o del navegador d'altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent) . Cal iniciar la sessió i, des de la pestanya 'Els meus llibres' de l'espai 'El meu compte', clicar sobre el botó 'Llegir' que apareix al costat de cada llibre. A través de l'aplicació eBilio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l'aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet. 
  • Mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d'Adobe (a partir de la versió 4). Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l'aplicació gratuïta d'Adobe Digital Editions i disposar d'un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d'Adobe ID.

El projecte eBiblio Catalunya complementa la col·lecció que les biblioteques públiques posen a l'abast dels usuaris en suport paper. La prioritat pel 2015 és incorporar les novetats que apareguin al mercat editorial, així com, incorporar el fons de totes aquelles editorials que disposin d'un fons adient a les polítiques de col·lecció de les biblioteques públiques.

Aprèn anglès amb Koalatext

Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden accedir de manera gratuïta a un nou recurs d’aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext. 

koalatext és un recurs en línia per aprendre la llengua anglesa, creat i desenvolupat per facilitar tant l’ensenyament com l’aprenentatge de l’anglès a professors i estudiants de diferents nivells escolars. Més de 500 unitats de comprensió lectora, àudios, vídeos i flashcards fan de koalatext un recurs pràctic que ha de permetre als mestres i als infants millorar el seu treball diari d'ensenyar i aprendre l'anglès. Tots els continguts estan classificats per camps semàntics diferents i nivells de dificultat graduats per tal que cada usuari trobi el seu nivell de treball personalitzat. Les unitats programades són fàcilment adaptables als diversos projectes i metodologies escolars i permeten que cada estudiant avanci al seu propi ritme. 

Per accedir a aquests continguts digitals només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificar-se a la biblioteca digital eBiblioCat <http://ebiblio.cat>.

Péstec digital de pel·lícules amb el carnet de la biblioteca

Les biblioteques públiques incorporen a l'eBiblioCat més de 2.000 títols de pel·lícules accessibles per Internet.

El nou servei permet sol·licitar en préstec fins a 2 audiovisuals a la setmana i veure fins a vuit títols diferents cada mes. Per poder veure les pel·lícules, els usuaris s’han de registrar amb el seu carnet de biblioteca a través del web o de l’aplicació eBiblioCat. Un cop sol·licitada la visualització, l’usuari disposa de setanta-dues hores per gaudir del film tants cops com ho desitgi.

Les pel·lícules es poden visionar en streaming des de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta.

Més informació sobre eBiblio

  • Tot el que necessiteu saber per utilitzar la plataforma de préstec.

  • Preguntes freqüents sobre l'ús de la plataforma.