ACTIC

Què és l'ACTIC?

La sigla ACTIC correspon a la denominació “Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació”.

La Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya ha desenvolupat l’Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (ACTIC) que és un certificat acreditatiu de la competència digital entesa com la combinació de coneixements, habilitats i capacitacions en l’àmbit de les TIC.

L’ACTIC permet a qualsevol persona de més de 16 anys demostrar les seves competències TIC mitjaçant una prova per ordinador. Les persones que superin satisfactòriament la prova tindran un certificat acreditatiu que emetrà la Generalitat de Catalunya, i que els possibilitarà acreditar un determinat nivell de competències (bàsic, mitjà o avançat) en TIC davant de qualsevol empresa o administració.

L’obtenció de la certificació passa per acreditar els coneixements TIC mitjançant un examen virtual que es realitzarà a través d’una plataforma tecnològica expressament destinada a aquesta finalitat. El ciutadà que es vulgui examinar s’ha de presentar als centres col·laboradors de l’ACTIC, per identificar-se i realitzar l’examen.

La Biblioteca Pública de la Selva del Camp és centre col·laborador de l’ACTIC.

ACTIC 2_0 (1)

La lectura dels llibres electrònics es podrà realitzar de dues maneres:

Mitjançant la reproducció en temps real (streaming)

a través de qualsevol navegador d’un ordinador personal o del navegador d’altres dispositius (tauleta, telèfon intel·ligent) . Cal iniciar la sessió i, des de la pestanya ‘Els meus llibres’ de l’espai ‘El meu compte’, clicar sobre el botó ‘Llegir’ que apareix al costat de cada llibre. A través de l’aplicació eBilio Catalunya, disponible per a Android i properament per a IOS, cada usuari es podrà descarregar l’aplicació en cinc dispositius mòbils diferents. Un cop sincronitzats els documents en préstec, es podran llegir sense necessitat de connexió a internet. 

Mitjançant la descàrrega

per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe (a partir de la versió 4). Per poder-los llegir es requerirà instal·lar l’aplicació gratuïta d’Adobe Digital Editions i disposar d’un compte Adobe ID. Es podran llegir els llibres, transferir-los o accedir-hi en sis dispositius diferents utilitzant el mateix compte d’Adobe ID.

62737a0338fe9a00014a5b7b

Aprèn anglès amb Koalatext

Els usuaris de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya ja poden accedir de manera gratuïta a un nou recurs d’aprenentatge de la llengua anglesa: Koalatext. 

koalatext és un recurs en línia per aprendre la llengua anglesa, creat i desenvolupat per facilitar tant l’ensenyament com l’aprenentatge de l’anglès a professors i estudiants de diferents nivells escolars. Més de 500 unitats de comprensió lectora, àudios, vídeos i flashcards fan de koalatext un recurs pràctic que ha de permetre als mestres i als infants millorar el seu treball diari d’ensenyar i aprendre l’anglès. Tots els continguts estan classificats per camps semàntics diferents i nivells de dificultat graduats per tal que cada usuari trobi el seu nivell de treball personalitzat. Les unitats programades són fàcilment adaptables als diversos projectes i metodologies escolars i permeten que cada estudiant avanci al seu propi ritme. 

Per accedir a aquests continguts digitals només cal disposar del carnet d’usuari d’una biblioteca del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i identificar-se a la biblioteca digital eBiblioCat <http://ebiblio.cat>.

Péstec digital de pel·lícules amb el carnet de la biblioteca

Les biblioteques públiques incorporen a l’eBiblioCat més de 2.000 títols de pel·lícules accessibles per Internet.

El nou servei permet sol·licitar en préstec fins a 2 audiovisuals a la setmana i veure fins a vuit títols diferents cada mes. Per poder veure les pel·lícules, els usuaris s’han de registrar amb el seu carnet de biblioteca a través del web o de l’aplicació eBiblioCat. Un cop sol·licitada la visualització, l’usuari disposa de setanta-dues hores per gaudir del film tants cops com ho desitgi.

Les pel·lícules es poden visionar en streaming des de qualsevol ordinador, mòbil o tauleta.

Biblionovetats_0-removebg-preview